31-годишен учител по математика бе осъден на 18 месеца затвор условно заради връзка с 14-годишна

...
31-годишен учител по математика бе осъден на 18 месеца затвор условно заради връзка с 14-годишна
Коментари Харесай

31-годишен учител по математика се влюби в ученичка

31-годишен учител по математика бе осъден на 18 месеца затвор условно заради връзка с 14-годишна ученичка. Той няма право повече да упражнява учителската си специалност и да работи с малолетни.
Случаят стана мотив за спор за възрастта за единодушие за полов контакт, която не е закрепена във Франция, съобщи Струма.

Съдът призна преподавателя за отговорен за полово посягане върху малолетно лице под 15 години, злоупотребявайки с властта, произлизаща от неговите функционалности като преподавател.

Процесът повдигна в обществото дебат за минималната възраст, на която може да бъде дадено единодушие за полов акт. Такъв предел във Франция следва да бъде дебатиран в Народното събрание на страната идната година. Президентът на Франция Еманюел Макрон, в рамките на представянето на „ проект против сексисткото и половото принуждение “, поиска тази възраст да е 15 година
Самият учител твърди, че самодейността за тяхната връзка е пристигнала от страна на ученичката, а той признава, че в нейно наличие не се е чувствал като неин преподавател, а като неин другар. Според него двамата са се обичали и от негова страна не е имало миг на насила или корист.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР